Krumping, Orientalisk dans och Magdans

Krumping

Detta är en mycket explosiv, tung och cool dansstil. Man måste som dansare kunna visa extremt mycket attityd och energi. Det är en dansstil som utvecklats från street-dansen och har sitt ursprung i USA. Många ungdomar utförde krumping som ett sätt att hålla sig borta från våld på gatorna och gänglivet. Stegen inom krumping är mycket snabba, explosiva och nästan aggressiva då man använder hela kroppen på ett mycket energiskt sätt. Det skulle vara ett sätt för ungdomarna att kunna släppa ut sin ilska och frustration på ett positivt sätt. När man startar en danskurs inom krumping får man först och främst lära sig fyra olika grundsteg: Armsvingar, stampar, jabbar och bröströrelser. Sedan får man också lära sig att improvisera, då krumping går ut på att ge frihet till dansaren.

Orientalisk dans

Orientalisk dans går ut på att följa takterna från trummor, fjol, flöjt och andra musikinstrument. Dansens ursprung är från Mellanöstern och anses av många vara en av de absolut äldsta dansstilarna i världen. Genom olika höftcirklar, snärtar, skak och andra liknande rörelser rör dansaren på kroppen till musiken. Man kan även röra mage, axlar och bröst i vågliknande rörelser. Som dansare måste man ha en otrolig kroppskontroll för att kunna genomföra orientalisk dans korrekt. Det kan exempelvis vara en snabb höftskakning samtidigt som man skall röra händerna på ett mjukt sätt. Det måste finnas liv i hela kroppen, även om de olika rörelserna skall vara isolerade från varandra.

Magdans

Belly dancePrecis som namnet antyder ligger fokus på magen när man dansar magdans. Här krävs det både en stark mage och rygg samt att man har en korrekt hållning. Även om det är flest kvinnor som dansar magdans, så är dans för alla! Det krävs bara att man vill lära sig att kunna röra på sina höfter, sin mage och sitt bröst – allt på samma gång!