Fler pardanser att testa på!

Det finns fler sorters pardans som kanske ännu inte är så kända i Sverige men som blir allt mer populära. Pardans behöver inte heller innebära att det är en man och en kvinna som dansar utan kan lika väl vara man med man eller kvinna med kvinna. Allt handlar om partnerskap när man skall samarbeta och hitta rätt flyt inom sin dans.

Double Pole

Detta är en relativt ny pardans som går ut på att man är två personer som utför olika steg, trick och spinnar uppe på en stång tillsammans (därav av namnet Poledance). Dansen går ut på att genomföra olika kombinationer som är anpassade för två individer. När man påbörjar denna typ av dansstil kan det vara bra att ha testat på poledance på egen hand, för att ha byggt upp en bra styrka inför tricken. Det är en mycket krävande dansstil där dansaren bör ha starka muskler för att klarar av att lyfta sin kroppsvikt.

Lindy hop

Lindy hop är perfekt för personen som vill testa på en fartfylld dansstil. Här kommer man utföra olika typer av hopp och skutt till riktigt snabb och glädjefylld musik. Man började att dansa Lindy hop under 30- och 40-talet i Harlem, New York, och det dansades då främst till swing-jazz.

Ballroom Dancing

Ballroom DancingBallroom Dancing, eller tiodans som det kallas för i Sverige, innebär att man får lära sig att dansa de olika sällskaps- och tävlingsdanserna. Beroende på vart man väljer att genomföra sin danskurs så kan det ibland endast vara några dansstilar utplockade som man får lära sig, så som Cha cha cha, Samba, Rumba, Jive eller Paso Doble. Man får alltså ta del av olika latinamerikanska rytmer, både sensuella danser men också fartfyllda dansstilar med olika rytmer och rörelser. Detta passar bra för individen som vill lära sig olika stilar och testa på en ny utmaning!