Den kinesiska appen MyIdol tar dansvärlden med storm

shutterstock_373172815Hur skulle du se ut i 3D när du dansar? Genom att ladda ner appen MyIdol till din Android eller Iphone får du svaret. En avatar, som är en tecknad bil av dig själv, visar hur du skulle se ut i olika situationer. Hur gör du? Ta en selfie med din telefon och därefter placerar appen din avatar i olika situationer som rör musik och dans. Därefter kan du själv klä din avatar i traditionella kinesiska kläder, låta den fira olika högtider eller sjunga karaoke. Det är en lekfull app som nästan tog över sociala medier under våren 2015.

Nummer 1 i 56 länder

Appen som passar för Android och Apple iPhone skapades av Huanshi Ltd. har fått stor spridning över hela världen och i 56 länder har den varit den mest nedladdade applikationen under en period. Du som vill diskutera appen med andra kan göra det på dess Facebook-sida, skriv bara in MyIdol i sökfältet på Facebook för att komma rätt. Sidan är också en utmärkt plats för att hitta inspiration till din nästa avatar. Vad har du drömt om att få göra? Spela piano som en riktig virtuos, bli en experimenterande kemist eller besöka en djungel? Låt din avatar få prova på de olika upplevelserna!

Steg för steg

Ladda ner MyIdol gratis via Google play eller Appstore. Därefter kommer du att bli ombedd ta en selfie som laddas upp till appen. När ansiktet är uppladdat kan du välja kläder till din avatar, kanske en läkarrock eller jeans och t-shirt. Du kan till och med klä din avatar i en pandadräkt. Hud-, ögon- och hårfärg finns i alla möjliga nyanser och du kan byta kön samt ålder på din avatar. När alla val är gjorda och du har placerat avataren i den miljö som du vill, kan du antingen spara den i din telefon eller dela ditt nya “jag” i sociala medier.