Dans för barn!

Dance for KidsDans passar för alla – barn, ungdomar eller vuxna! Det är aldrig försent att börja en danskurs om man har intresset av att lära sig en viss dansstil. Att redan som barn få lära sig en viss dans innebär att man stimulerar och över upp barnets koordination, taktkänsla, kroppskännedom samt självförtroende. Vidare är det även ett utmärkt sätt för barnet att lära sig att uttrycka sig på, och ha roligt på vägen. När barnet blir lite äldre kan man fokusera mer på teknik och koreografi.

När man utvecklar barns dansstil är det viktigt att man anpassar sig till deras förmåga. Barnet måste utveckla både musik- och rytmkänsla, rörelseuppfattning och kroppsförmåga. Samtidigt skall barnet ha det riktigt roligt på vägen och uppleva dansen som något roligt och ett bra sätt att kunna uttrycka sig inom. Vidare är det viktigt att alla danslärare och instruktörer är riktigt talangfulla och kan väcka barnets dansglädje. Trygghet och säkerhet skall alltid komma i första hans när man genomför danslektioner med barn. Att ha certifierade danslärare som får kontinuerlig utbildning är därför av stor vikt.

Show kids

Detta är en dansstil där barnet får pröva på flera olika stilar samtidigt för att så småningom veta vad som passar bäst. Det ger en bred grund vilket gör att man utvecklar dansarens mångsidighet. Här får barnet stå i centrum och visa upp en riktig show. Här förbereder man barnet för hur ett riktigt uppträdande går till och för att kunna utföra framtida shower.

Oftast när en danskurs kommer till sitt slut så förbereds en dansavslutning, där barnet får klä upp sig, måla sig om så är fallet och visa upp stegen som man lärt sig till sina föräldrar och anhöriga. Detta skapar en viss ansvarskänsla hos barnet där man ska få visa vad man gjort utan mamma och pappa. Detta skapar en mycket stark känsla av stolthet hos barnet, vilket är positivt för dess utveckling.