Breakdance, MTV Jazz och Burlesque & Chair Dance

Breakdance

breakdanceBreakdance eller Breakin’ som det ibland kallas för har sitt ursprung i USA och växte fram på 70-talet. Hiphopkulturen i USA var mycket stark och breakdance föddes från detta och utvecklades till en av de tuffare street-stilarna. När man dansar breakdance so använder man hela kroppen och det är en väldigt akrobatiskt dansstil. Moment så som spinnmoves, freezes och footwork kräver en enorm styrka men också mycket balans. Individen som utformar breakdance, vilken oftast kallas för antingen B-boy eller B-girl, måste därför ha en god kroppskontroll. Dansen går ut på att uttrycka sig själv samt visa sin personliga stil genom dansen. Därför befinner sig breakdance i ständig utveckling. Som dansare utvecklar man en otrolig smidighet och styrka.

Burlesque & Chair Dance

Detta är en dans som man oftast ser i filmer, där man flirtar eller förför via en viss dansstil. Men detta är så mycket mer än bara en sensuell dans! Här får man möjligheten att använda hela sin kropp, bygga upp en smidighet och styrka. Man rör kaxigt på sig, samtidigt som man utför en flörtig och sensuell stil som är influerad av en cabaret-aktig dansstil. Man använder sig av en stol och får möjligheten att upptäcka hur många olika steg som faktiskt kan genomföras med en stol, variationen är enorm. Det är en oförutsägbar dansstil, där man får möjlighet att improvisera och sätta sin egen prägel på stilen. Vill man utföra en koreografi som är både sensuell, glamourös och underhållande är Burlesque & Chair Dance helt rätt val!

MTV Jazz

Detta är en teknisk dansstil där man använder sig av jazzdansens grunder, samtidigt som hiphop och street-dance blandas in. Detta är en stil som oftast beskrivs som ”sassy” där man som dansare utvecklas både stilmässigt och tekniskt. Känsla och olika uttryck används också för att ge rätt känsla till musiken kombinerat med koreografin.