Afro Power Dance, Bollywood och Broadway

Det finns många olika danser runtom i hela världen och ju mer integrerade olika kulturer blir, desto mer lär vi oss olika dansstilar. Idag erbjuds dansklasser med stilar från hela världen där man får skaka på kroppen ordentligt. Att från riktigt svåra koreografier där man använder sig av tuffa steg, till mer rytmiska danser med mycket fokus på uttryck och att kunna få utlopp för sin energi.

Afro Power Dance

African Power DanceDetta är en dansstil för dig som älskar att skaka på hela kroppen och känna rytmen ordentligt. Man dansar till en inbjudande afrikansk trumrytm, höfterna och rumpan skakar rejäl och armarna gör stora och svepande rörelser. Det är en dansstil som många upplever som frigörande just för de stora rörelserna där man inte behöver memorera svåra steg utan handlar om att verkligen skaka loss och ta ur rörelserna. Dansen ger mycket glädje samtidigt som en rejäl träningsrunda, man använder sig av mycket låg tyngdpunkt och en riktigt flow-känsla skapas.

Bollywood-dans

Bollywood-dans kommer från Indien och används mycket inom indisk showbusiness och utövas vanligtvis av kvinnor. Oftast är det flera hundra dansare samlade som tillsammans genomför en storslagen koreografi. Det är en dansstil där dansaren använder sig av kroppsdelarna för att illustrera olika symboler och försöker skapa en historia. Dansaren använder sig av en hel del mimik och teater genom att röra på ögonen, halsen och fingrarna på ett specifikt sätt. När man dansar denna dansstil så märker man hur fartfyllt och fylld av energi dansstilen är. Detta är en dans som bara blir mer och mer populär i Europa.

Broadway Jazz

Att dansa Broadway Jazz innebär att man får känna sig som en riktig stjärna i en musikal. Man får lära sig en specifik jazzstil som även har teater inblandat och man fokuserar på scenframförande och olika uttryck för att förmedla känslor.